chiftelute cu dovlecei si cartofi

timp de pregatire: 20 minute timp de coacere: 40 minute Ingrediente: - 50 g cartof (1/2 cartofi) - 490 g dovlecei (3 bucati medii) - 200 g branza de capra - 60 g faina (2 linguri cu varf) - 1 legatura marar - 1 ou - nucsoara - sare Instructiuni: Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se adauga sarea pentru a elimina apa din dovlecei timp de 5-10 minute. Apoi se lasa la scurs sau ii presati intre maini pentru a scoate apa. Separat cartoful se da pe razatoarea mica. Intr-un vas punem dovleceii si cartoful peste care adaugam branza sfaramitata, oul, mararul, nuscosara rasa si faina. Se amesteca totul dupa care se fac forme de chifelute si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 165 C si sunt gata cand sunt rumenite pe ambele parti.

quiche cu de toate

timp de pregatire: 30 minute timp de coacere 40 minute Ingrediente: Aluatul - 150 g unt - 375 g faina - 1 praf sare - 2 oua (120 gr) Umplutura: - 6 oua - 100 g masline fara samburi - 200 g telemea - 2 rosii feliate - 1 carnat de porc - sos de rosii - piper, oregano Sos de rosii: - 2 catei usturoi - 1 conserva rosii intregi sau bucati - piper - busuioc Instructiuni: Mai intai se prepara aluatul, amestecand toate ingredientele pana cand devine un aluat omogen. Cand totul este incorporat se da la fridiger pentru 30 minute. Pentru sosul de rosii, intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste usturoiul maruntit. Se adauga o conserva de rosii, se lasa la foc mic dupa care se condimenteaza cu piper si busuioc. Se lasa pe foc pana cand devine o pasta legata. Se strecoara totul prin sita pentru a avea o pasta de rosii fina. Aluatul se intinde cu sucitorul pana cand are grosimea de 5 mm si apoi se transfera intr-o forma de tarta unsa cu unt si faina. Se adauga sosul de rosii racit si se pun straturi de branza, carnati, masline dupa care se toarna deasupra oualele batute. Se condimenteaza cu oregano, sare si piper. Se aseaza pe deasupra feliile de rosii si se da la cuptor pentru 45 minute la 175 C. Tarta este gata cand marginile se rumenesc si oualele nu mai sunt moi.

pandispan cu visine

timp de pregatire: 25 minute timp de coacere: 45 min Ingrediente: - 200 g faina - 1 pliculet zahar vanilat - 1 plic praf de copt - 1 varf de sare - 150 g zahar - 100 ml ulei sau 100 g unt topit - 6 oua - 700 g visine fara samburi - 1 esenta de rom Instructiuni: Se separa albusurile care se bat pana devin ferme, dupa care se adauga jumatate din zahar si se mai amesteca cu telul pana devine o compozitie lucioasa. Galbenusurile se bat cu cealalta jumatate de zahar pana devin deschise la culoare. Peste galbenusuri se pune 1/3 din albusuri si se imbina. Apoi se adauga si restul compozitiei de albusuri si se amesteca cu o spatula cu miscari de sus in jos. Peste aluatul rezultat se cerne jumatate din cantitatea de faina, se pune praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom. Se toarna uleiul treptat iar la sfarsit se adauga jumatatea ramasa de faina. Se tapeteaza o forma cu foaie de copt. Aluatul se pune in tava si peste aluat se adauga visinele in forma dorita. Tava se da la cuptor pentru 45 minute la 170 C, prajitura este gata cand trece testul scobitorii.

inghetata de zmeura

DSCN3812timp de pregatire: 15 minute timp de inghetare: 3-4 ore Ingrediente: - 500 ml iaurt - 500 grame zmeura - 3-4 lingurie miere (dupa preferine) Instructiuti: Iaurtul impreuna cu zmeura si cu mierea se pun intr-un blender pana cand totul devine o pasta. Se pun in formele de inghetata si apoi se dau la congelator.