Desert cu fructe de vara

timp de pregatire: 20 minute
timp de gatit: 30 minute
ingrediente pentru: 4 portii
tava: 20cm x 24cm
Aluat:
- 55 g iaurt
- 50 g unt
- 3 g praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 vf sare
- 1 lingura zahar
- 120 g faina
Compozitie fructe
- 300 g visine
- 100 g zmeura
- 120 g prune
- 100 g piersica
- 80 g caise
- coaja de la o portocala in felii mari
- miezul de la o portocala
- 2 linguri zahar
Aluatul trebuie sa stea la frigider 20-30 minute, de aceea se incepe cu omogenizarea ingredientelor intr-un castron mediu. Adaugam iaurtul, untul, praful de copt, zaharul vanilat, sarea, zaharul tos si faina. Aluatul rezultat trebuie sa aibe o consistenta medie, sa nu fie nici prea umed dar nici prea uscat.

Intr-o tigaie adaugam fructele fara samburi si tocate in bucati egale, coaja de la portocala taiata in bucati mari pentru a putea fi scoase cand desertul este gata. Impreuna cu zaharul, fructele se lasa pe foc pana cand acestea incep sa fiarba. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca pentru 10-15 minute.
Dupa racire, fructele din tigaie se transfera intr-o forma de cuptor peste care se formeaza din aluat mici forme rotunde si se distribuie in egala masura.

Se da la cuptor la 180C. Desertul este gata cand aluatul prinde o forma rumena.

Dovlecei umpluti

timp de pregatire: 45 minute timp de gatit: 15 minute ingrediente pentru: 4 portii
- 4 dovlecei medii - 1 catel usturoi - 1/2 rosie mare - 6-7 masline Kalamata - branza de capra - sare - cimbru - lamaita - pesmet - ulei de masline
Se injumatatesc dovleceii pe verticala urmand ca miezul cu seminte sa fie indepartat cu ajutorul unei lingurite si se sareaza moderat. Catelul de usturoi se taie pe jumatate si cu el se unge partea interioara a dovlecelului. Se adauga rosia tocata in bucati mici peste care punem cimbrul dupa gust, maslinele tocate in bucati mici, branza data pe razatoare, pesmetul si lamaita tocata marunt. La final, stropim cu ulei de masline. Se lasa la cuptor la 180 C, 30 minute gatiti cu flacara de sus si de jos iar 15 minute doar cu flacara de sus pentru rumenire.