Pui la cuptor cu fasole verde

timp de pregatire: 25 minute
timp de gatit: 45 minute
ingrediente pentru: 2 portii
Pui
- 1 piept de pui mare
- 3 catei usturoi
- o bucatica mica de ghimbir
- sos Worcestershire
- ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- curry
- piper
- cascaval
- coaja de lamaie
Fasole
- 400 g fasole verde
- 10 g unt
- seminte coriandru
- seminte fenicul
- coaja de la o lamaie
- ulei de masline
Pieptul de pui, taiat in doua parti, se pune intr-o punga peste care se adauga: 3 catei de usturoi zdrobiti, ghimbirul razuit, 2 lingurite de sos Worcester, zeama de la jumatate de lamaie si uleiul de masline.

Se lasa la frigider timp de cel putin o ora la macerat. Intr-o tava se aseaza cele 2 bucati de pui si se condimenteaza cu: sare, piper, curry si ulei de masline. Se toarna putin apa in tava pentru a preveni lipirea. Se lasa la cuptor timp de 15 minute, dupa care se adauga cascavalul ras impreuna cu putina coaja de lamaie si se mai lasa inca 5 minute la cuptor.

Fasolea verde se fierbe la abur timp de 15 minute iar mai apoi se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, semintele de coriandru pisate, coaja de lamaie, semintele de fenicul pisate, uleiul si untul.

Tarta cu piersici

timp de pregatire: 15 minute
timp de gatit: 40 minute
ingrediente pentru: 4 portii
tava: diametrul de 20 cm
Blat
- 100 g biscuiti Petit Beurre
- 50 g unt
Umplutura
- 4 piersici medii, bine coapte
- 1 lingura zahar
Frisca
- 200 g smantana lichida 30% grasime
- 1 lingura zahar pudra
Mai intai, se topeste untul pentru a avea timp sa se raceasca putin. Biscuitii se zdrobesc folosind o punga de plastig si un facalet sau robotul de bucatarie. Untul topit se toarna peste biscuitii maruntiti si se amesteca de cateva ori. Se tapeteaza cu foaie de copt o tava in care se adauga compozitia rezultata. Pentru a avea un blat cat mai compact, acesta se taseaza cu fundul unui pahar.
Se baga la cuptor timp de 10 minute.

Dupa ce blatul a fost scos din cuptor, se curata piersicile de coaja si se taie in felii subtiri. Se aseaza in tava sub forma de spirala si se presara cu zahar.

Tarta se lasa la cuptor timp de 30 minute la 180C.

Smantana lichida se bate cu mixerul pana cand incepe sa aiba o constistenta ferma. Se adauga zaharul si se bate inca putin cu mare atentie sa nu se taie.