Ingrediente blat:
- 5 oua
- 2 ciocolate cu 85% cacao (160 grame)
- 100 ml smantana lichida 30% grasime
- 100 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 g unt
- 1 vf sare
- 100 g faina
- 1 cana cafea tare (3 linguri cu varf de cafea)
Ingrediente bezea:
- 150 ml albus
- 100 g zahar
Instructiuni blat:
Mai intai se face cafeaua pentru a avea timp sa se raceasca cat timp pregatim celelalte ingrediente.
Intr-o cratita mica, se topeste untul dupa care se adauga smantana. Cand temperatura este destul de ridicata dar lichidul nu a inceput inca sa fiarba se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici si se lasa sa se topeasca.
Compozitia se amesteca cu o spatula pana ce devine o crema de ciocolata inchegata.
Intr-un bol se pun oualele alaturi de zaharul tos, zaharul vanilat, sarea, cafeaua racita, faina si se amesteca pana cand toate ingredientele s-au unit. Tot in acest bol se amesteca si crema de ciocolata obtinuta.
Intr-o forma de prajituri unsa cu unt si se tapetata cu foaie de copt, turnam compozitia blatului.
Se lasa la cuptor timp de 20 minute, la 175 C. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata.
Instructiuni bezea:
Se bat albusurile cu mixerul pana cand incep sa devina spuma iar apoi treptat se adauga zaharul.
Compozitia se pune intr-un pos cu ajutorul caruia cream un disc de bezele pe o foaie de copt ce mai apoi il bagam intr-un cuptor incalzit la 100 de grade C, si il tinem acolo tip de o ora si treizeci de minute.
Cand discul de bezele este ferm la atingere il desprindem de pe foaia de copt si il asezam deasupra blatului.