timp de gatit: 45 minute
ingrediente pentru: 2 portii
Pui
- 1 piept de pui mare
- 3 catei usturoi
- o bucatica mica de ghimbir
- sos Worcestershire
- ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- curry
- piper
- cascaval
- coaja de lamaie
Fasole
- 400 g fasole verde
- 10 g unt
- seminte coriandru
- seminte fenicul
- coaja de la o lamaie
- ulei de masline
- 1 piept de pui mare
- 3 catei usturoi
- o bucatica mica de ghimbir
- sos Worcestershire
- ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- curry
- piper
- cascaval
- coaja de lamaie
Fasole
- 400 g fasole verde
- 10 g unt
- seminte coriandru
- seminte fenicul
- coaja de la o lamaie
- ulei de masline
Pieptul de pui, taiat in doua parti, se pune intr-o punga peste care se adauga: 3 catei de usturoi zdrobiti, ghimbirul razuit, 2 lingurite de sos Worcester, zeama de la jumatate de lamaie si uleiul de masline.
Se lasa la frigider timp de cel putin o ora la macerat. Intr-o tava se aseaza cele 2 bucati de pui si se condimenteaza cu: sare, piper, curry si ulei de masline. Se toarna putin apa in tava pentru a preveni lipirea. Se lasa la cuptor timp de 15 minute, dupa care se adauga cascavalul ras impreuna cu putina coaja de lamaie si se mai lasa inca 5 minute la cuptor.
Fasolea verde se fierbe la abur timp de 15 minute iar mai apoi se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, semintele de coriandru pisate, coaja de lamaie, semintele de fenicul pisate, uleiul si untul.
Se lasa la frigider timp de cel putin o ora la macerat. Intr-o tava se aseaza cele 2 bucati de pui si se condimenteaza cu: sare, piper, curry si ulei de masline. Se toarna putin apa in tava pentru a preveni lipirea. Se lasa la cuptor timp de 15 minute, dupa care se adauga cascavalul ras impreuna cu putina coaja de lamaie si se mai lasa inca 5 minute la cuptor.
Fasolea verde se fierbe la abur timp de 15 minute iar mai apoi se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, semintele de coriandru pisate, coaja de lamaie, semintele de fenicul pisate, uleiul si untul.