pandispan cu aroma de turta dulce

timp de pregatire: 15 minute timp de coacere: 35 minute Ingrediente: - 300 grame faina - 250 grame zahar - 5 albusuri - 5 galbenusuri - 120 ml ceasca miere albine - 120 ml ceasca apa - 1 varf sare - 1 ceasca ulei - 1 lingura rasa de praf de copt - coaja lamaie - 1/2 esenta vanilie - 5-6 cuisoare - 2 pastai cardamon - 1/2 lingurita de ghimbir macinat - 1/2 lingurita de scortisoara Sfaturi: Nu amestecati zaharul in timp ce se afla pe foc pentru a preveni cristalizarea. Apa clocotita este obligatorie in obtinerea siropului de caramel. In cazul in care veti opta pentru apa rece, socul termic la care este supus zaharul va face ca acesta sa se cristalizeze instantaneu. Instructiuni: Albusurile se bat impreuna cu 100 de grame de zahar pana cand se obtine o spuma densa apoi se lasa sa se odihneasca. Intr-o oala mica cu fundul gros se pun 50 de grame de zahar si se lasa la foc mic pana ce se caramelizeaza. Peste caramel se toarna o ceasca de apa clocotita. Siropul obtinut se lasa la racit. Cele 5 galbenusuri se bat impreuna cu 100 de grame de zahar pana cand se obtine o crema palida in care se incorporeaza siropul de caramel ajuns la temperatura camerei. Ingredientele uscate, faina, sarea si mirodeniile, se amesteca impreuna cu crema de galbenusuri si se dau deoparte. Mierea se incalzeste intr-o oala iar cand se apropie de punctul de fierbere se adauga praful de copt. Temperatura ridicata il activeaza pe acesta din urma si transofrma mierea intr-o spuma. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri folosind miscari circulare de spatula. Cand avem un aluat omogen inglobam mierea cu aceeasi grija de a nu scoate aerul din aluat si turnam totul intr-o tava unsa cu unt pe care o bagam in cuptor la 180 de grade. Este gata cand scobitoarea iese curata si pandispanul prinde culoarea maronie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *