pandispan cu visine

timp de pregatire: 25 minute timp de coacere: 45 min Ingrediente: - 200 g faina - 1 pliculet zahar vanilat - 1 plic praf de copt - 1 varf de sare - 150 g zahar - 100 ml ulei sau 100 g unt topit - 6 oua - 700 g visine fara samburi - 1 esenta de rom Instructiuni: Se separa albusurile care se bat pana devin ferme, dupa care se adauga jumatate din zahar si se mai amesteca cu telul pana devine o compozitie lucioasa. Galbenusurile se bat cu cealalta jumatate de zahar pana devin deschise la culoare. Peste galbenusuri se pune 1/3 din albusuri si se imbina. Apoi se adauga si restul compozitiei de albusuri si se amesteca cu o spatula cu miscari de sus in jos. Peste aluatul rezultat se cerne jumatate din cantitatea de faina, se pune praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom. Se toarna uleiul treptat iar la sfarsit se adauga jumatatea ramasa de faina. Se tapeteaza o forma cu foaie de copt. Aluatul se pune in tava si peste aluat se adauga visinele in forma dorita. Tava se da la cuptor pentru 45 minute la 170 C, prajitura este gata cand trece testul scobitorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *