Briose cu nuci si stafide

timp de pregatire: 25 minute timp de coacere: 20 minute Ingrediente: - 175 grame unt - 150 grame iaurt - 4 oua - 1 esenta vanilie (Dr. Oetker) - 150 grame faina - 2 lingurite praf de copt - 1/4 lingurita sare - 175 grame zahar - 100 grame nuci - 75 grame stafide Instructiuni: Untul se topeste intr-o tigaie si se lasa la racit. Iaurtul se pune peste unt, impreuna cu ouale si vanilia si se bat cu furculita pana cand compozitia devine uniforma. Faina, praful de copt, sarea, zaharul, nucile si stafidele se pun intr-un vas mare si se amesteca de cateva ori. Faceti un spatiu in mijloc si incorporati ingredientele lichide. Se amesteca totul cu o spatula pana cand aluatul devine omogen, dupa care se umplu formele de briose. Se coc 20 minute sau pana cand devin aurii si emana un parfum dulce. Se lasa la racit 5 minute, apoi se scot din forme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *