Negresa

timp de pregatire: 15 minute timp de coacere: 25 min ingrediente pentru 6-8 persoane
- 2 ciocolate negre 85% - 1 plic zahar vanilat - 250 g unt - 100 g faina - 100 g cacao - 5 oua medii - 1 vf sare - 400 g zahar pudra - 75 g nuci
Intr-o oala adanca cu fundul gros se topeste untul peste care se adauga ciocolata maruntita, pudra de cacao, zaharul si sarea. Se amesteca impreuna cu o spatula pana cand compozitia devine fina si cremoasa. Odata omogenizat amestecul, se opreste focul si se lasa deoparte sa ajunga la temperatura camerei. In crema racita se incorporeaza rand pe rand cate un ou. Se procedeaza astfel pentru a controla mai bine textura preparatului. Dupa adaugarea oualelor, se cerne deasupra faina si se amesteca cu o spatula(nu vor ramane cocoloase) iar in ultima instanta se adauga si nucile. Totul se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga in cuptorul incins la 180 de grade. Prajitura este gata cand dezvolta o crusta la suprafata (aproximativ 25 de minute). Interiorul va ramane putin umed datorita continutului redus de faina, dar e ok, asta ne dorim. Prajitura este inca fragila cat timp este calda, e preferabil sa fie portionata dupa ce se raceste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *