Placinta de dovleac

timp de pregatire: 30 minute timp de gatit: 50 minute
Ingrediente aluat: - 170 g unt - 350 iaurt - 500 g faina - 1 plic praf de copt - 1 varf de sare - 1 ou cu care se unge placinta Ingrediente compozitie: - 1 kg dovleac razuit - nuci dupa preferinta - 300 g zahar - 2 lingurite de scortisoara - 1/2 lingurita ghimbir pudra
Pentru aluat, urmariti instructiunile de aici. Peste dovleacul razuit se adauga zaharul, scortisoara, ghimbirul pudra si nuca. Aluatul dupa ce este scos de la frigider se taie in 2 parti egale si se intinde pana cand foaia de placinta are grosimea de 3 milimetri. Tava se tapeaza cu ulei si faina (se poate folosi si foaie de copt). Se aseaza in tava prima foaie de placinta peste care se adauga compozitia de dovleac urmata de a doua foaie de placinta. Se cresteaza placinta din in loc in loc pentru a lasa aburul creat de umplutura sa iasa la suprafata. Se unge cu ou si se baga la cuptor timp de 40 - 50 minute, la 180 C pana cand aluatul devine crocant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *