Tort cu cafea, ciocolata si bezele

timp de pregatire blat: 20 minute timp de gatit blat: 20 minute diametru forma: 27cm timp de pregatire bezea: 15 minute timp de gatit bezea: 1h si 30 minute
Ingrediente blat: - 5 oua - 2 ciocolate cu 85% cacao (160 grame) - 100 ml smantana lichida 30% grasime - 100 g zahar tos - 2 plicuri zahar vanilat - 50 g unt - 1 vf sare - 100 g faina - 1 cana cafea tare (3 linguri cu varf de cafea) Ingrediente bezea: - 150 ml albus - 100 g zahar
Instructiuni blat: Mai intai se face cafeaua pentru a avea timp sa se raceasca cat timp pregatim celelalte ingrediente. Intr-o cratita mica, se topeste untul dupa care se adauga smantana. Cand temperatura este destul de ridicata dar lichidul nu a inceput inca sa fiarba se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici si se lasa sa se topeasca. Compozitia se amesteca cu o spatula pana ce devine o crema de ciocolata inchegata. Intr-un bol se pun oualele alaturi de zaharul tos, zaharul vanilat, sarea, cafeaua racita, faina si se amesteca pana cand toate ingredientele s-au unit. Tot in acest bol se amesteca si crema de ciocolata obtinuta. Intr-o forma de prajituri unsa cu unt si se tapetata cu foaie de copt, turnam compozitia blatului. Se lasa la cuptor timp de 20 minute, la 175 C. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata. Instructiuni bezea: Se bat albusurile cu mixerul pana cand incep sa devina spuma iar apoi treptat se adauga zaharul. Compozitia se pune intr-un pos cu ajutorul caruia cream un disc de bezele pe o foaie de copt ce mai apoi il bagam intr-un cuptor incalzit la 100 de grade C, si il tinem acolo tip de o ora si treizeci de minute. Cand discul de bezele este ferm la atingere il desprindem de pe foaia de copt si il asezam deasupra blatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *