tort cu morcovi

timp de pregatire: 30 minute timp de coacere: 30 minute diametru forma de copt: 27cm Ingrediente: Blat: - 250 grame faina - 200 grame zahar - 1/2 bicarbonat de sodiu - 1/2 sare - 2 linguri praf de copt - 2 linguri scortisoara - 100 grame nuci maruntite - 300 grame morcov ras - 85 grame stafide rehidratate - coaja razuita de la o portocala - 200 ml ulei - 3 oua - 2 linguri de suc de portocale Crema: - 110 grame unt la temperatura camerei - 300 grame crema de branza Philadelphia - 1 esenta vanilie - 100 grame zahar pudra Instructiuni: Blat Se combina faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, zaharul si sarea intr-un bol mare. Dupa ce ati amestecat toate ingredientele uscate, adaugati si coaja de portocale. Separat, se bat impreuna uleiul, oualele si sucul de portocale. Amestecati ingredientele lichide cu cele uscate pana cand obtineti un aluat fin. Adaugati nucile, morcovii si stafidele si amestecati pana cand totul se combina. Daca aluatul pare prea incarcat mai adaugati 1 lingura de suc de portocale. Puneti compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 30 minute, la 180 C, pana cand devine aurie. Crema Untul se bate impreuna cu zaharul pana cand isi mareste volumul si isi schimba culoarea. Apoi se incorporeaza crema de branza si vanilia si se mixeaza folosind o spatula pana ce se obtine o crema fina. Decorare Dupa ce blatul se raceste, se taie in 2 parti egale. Doua treimi din crema se folosesc pentru interiorul tortului iar cu o treime se decoreaza exteriorul torului care mai apoi se orneaza cu nuci si stafide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *