Dulceata de capsuni delicioasa

timp de pregatire: 20 minute
timp de gatit: 2 ore la foc mic
ingrediente pentru: 8 borcane mici
- 4 kg capsuni
- 400 g zahar
Sfaturi
- Aveti nevoie de un soi de capsuni inchis la culoare, culoarea inchisa denota o aroma concentrata plus o cantitate de zahar pe masura.
- Cantitatea de zahar este indeajuns pentru un gust dulce echilibrat.
- Aveti nevoie de o cratita cu fundul gros pentru a preveni lipirea dulcetii.

Capsunile se curata de codita verde dupa care se clatesc cu grija sub jetul de apa rece in mai multe randuri pana cand nisipul este indepartat.
Apoi peste capsuni se adauga o parte din zahar, dupa care se lasa peste noapte in frigider.
A doua zi se pun capsunile la fiert la foc mic iar dupa cateva minute de fiert veti observa o spuma alba care va trebui indepartata.

Dupa aproximativ o 1 ora trebuie sa amestecati ceva mai des pentru a nu lasa dulceata sa se lipeasca de fundul cratitei.
Testul pentru a va da seama cand trebuie oprit focul este atunci cand puneti o picatura de dulceata pe o farfurie iar picatura are o consistenta gelatioasa.
Pentru a pastra textura placuta a capsunei si pe timp de iarna, nu fierbeti dulceata mai mult de cat este nevoie. Cu cat fructele sunt mai fierte se pierde din culoare, textura si aroma.

Borcanele trebuie spalate in prealabil iar inainte de a pune dulceta in borcane, sterilizati atat borcanele cat si capacele intr-o cratita in care apa clocoteste.
Dupa ce ati pus dulceata in borcan, infiletati cat mai strans capacul dupa care intoarceti borcanul cu capacul in jos pentru a-l vida.

Dulceata trebuie tinuta la temperaturi cat mai joase, de preferinta in frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *