Hribi cu smantana
timp de pregatire: 10 minute
timp de gatit: 15 minute
ingrediente pentru 2 persoane
Ingrediente:
- 250 g hribi proaspeti
- 30 g unt
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi medii
- 200 g smantana 20% nefermentata
- un varf de cutit de nucsoara macinata
Instructiuni:
Intr-o tigaie incinsa se topeste untul. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste 5 minute pana ce incepe sa se caremelizeze la extremitati. Se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si se caleste impreuna cu ceapa inca 1-2 minute.
Hribii curatati se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si se imprastie uniform in tigaie. Daca hribii absorb tot lichidul din tigaie se mai adauga ulei de masline pe deasupra astfel incat ceapa si usturoiul sa nu se arda.
Dupa 3-4 minute, hribii trebuie sa inceapa sa elimine lichid si sa se inmoaie, in acest moment se toarna smantana pe deasupra si se amesteca putin astfel incat ciupercile sa fie bine acoperite de lichid. Tot acum se asezoneaza cu sare si piper si se presara si nucsoara.
Smantana se va ingrosa dupa ce va fierbe cateva minute, trebuie sa ajunga la consistenta unui sos cremos.
Despre diferitele tipuri de smantana puteti citi aici: Retele lui Radu, sau in engleza pe Wikipedia.