- 1 kg varza murata
- 500 g carne porc
- 350 g carne vita
- 1 cutie de rosii intregi decojite
- 70 g bulion
- 70 g morcov ras
- 320 g ceapa (4 cepe medii)
- 150 g orez
- sare
- piper
- 2-3 pahare de apa
- 2-3 foi de dafin
- cimbru
- scarita afumata
Intr-un bol mare se amesteca toate ingredientele: carnea, bulionul, morcovul ras, ceapa, orezul si condimentele.
Separat se taie foile de sarmale si se pregatesc pentru a fi folosite.
In blender se paseaza rosiile din conserva.
Pe fundul unei oale inalte se pun cateva bucati de costita si doua maini de varza tocata, dupa care incepe sa se aseze primul strat de sarmale. Cand primul strat de sarmale este gata se aseaza un rand de bucati de afumatura si cateva foi de dafin dupa care se continua cu un nou strat de sarmale. La final, acoperim cu varza tocata si turnam peste sosul de rosii si suficienta apa incat sa acoperim sarmalutele.
Oala se pune pe foc si se lasa in jur de o ora dupa care o vom muta in cuptorul incins la 180C.
Sarmalutele sunt gata cand varza se poate taia cu o furculita.