timp de gatit: 40 minute
ingrediente pentru: 4 portii
tava: diametrul de 20 cm
Blat
- 100 g biscuiti Petit Beurre
- 50 g unt
Umplutura
- 4 piersici medii, bine coapte
- 1 lingura zahar
Frisca
- 200 g smantana lichida 30% grasime
- 1 lingura zahar pudra
- 100 g biscuiti Petit Beurre
- 50 g unt
Umplutura
- 4 piersici medii, bine coapte
- 1 lingura zahar
Frisca
- 200 g smantana lichida 30% grasime
- 1 lingura zahar pudra
Mai intai, se topeste untul pentru a avea timp sa se raceasca putin. Biscuitii se zdrobesc folosind o punga de plastig si un facalet sau robotul de bucatarie. Untul topit se toarna peste biscuitii maruntiti si se amesteca de cateva ori. Se tapeteaza cu foaie de copt o tava in care se adauga compozitia rezultata. Pentru a avea un blat cat mai compact, acesta se taseaza cu fundul unui pahar.
Se baga la cuptor timp de 10 minute.
Dupa ce blatul a fost scos din cuptor, se curata piersicile de coaja si se taie in felii subtiri. Se aseaza in tava sub forma de spirala si se presara cu zahar.
Tarta se lasa la cuptor timp de 30 minute la 180C.
Smantana lichida se bate cu mixerul pana cand incepe sa aiba o constistenta ferma. Se adauga zaharul si se bate inca putin cu mare atentie sa nu se taie.
Se baga la cuptor timp de 10 minute.
Dupa ce blatul a fost scos din cuptor, se curata piersicile de coaja si se taie in felii subtiri. Se aseaza in tava sub forma de spirala si se presara cu zahar.
Tarta se lasa la cuptor timp de 30 minute la 180C.
Smantana lichida se bate cu mixerul pana cand incepe sa aiba o constistenta ferma. Se adauga zaharul si se bate inca putin cu mare atentie sa nu se taie.