Vinete gratinate

timp de pregatire: 15 minute timp de coacere: 30 minute ingrediente pentru 4 porti Ingrediente: - 4 vinete mici - o cutie de 400 de g de rosii decojite - 200 g ceapa toacata - 4 catei mari de usturoi - 2 ardei grasi medii - o lingurita de oregano uscat - parmezan ras Instructiuni: Vinetele spalate se taie pe din doua si se scoate miezul folosind o lingura, apoi se sareaza si se baga la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 15 minute. Se caleste ceapa in putin ulei de masline pana cand se inmoaie si devine lucioasa(3-4 min) dupa care se adauga usturoiul tocat si se lasa si el putin sa prinda culoare. Apoi se adauga miezul de la vinete tocat marunt iar dupa 7-8 minute se adauga ardeii grasi si ei tot maruntiti si curatati de seminte si se lasa sa se patrunda inca 3 minute. Rosiile se blenduiesc si se adauga peste compozitie. Amestecam viguros pentru a incorpora toate ingredientele si mai lasam pe foc inca 5 minute. Scoatem vinetele de la cuptor, si folosind o lingura, le umplem cu compozitia mai sus obtinuta. Pe deasupra, presaram parmezan ras sau orice alta branza cu personalitate. Se baga la loc in cuptor si se tin acolo la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *