
chiftelute cu dovlecei si cartofi
timp de pregatire: 20 minute
timp de coacere: 40 minute
Ingrediente:
- 50 g cartof (1/2 cartofi)
- 490 g dovlecei (3 bucati medii)
- 200 g branza de capra
- 60 g faina (2 linguri cu varf)
- 1 legatura marar
- 1 ou
- nucsoara
- sare
Instructiuni:
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se adauga sarea pentru a elimina apa din dovlecei timp de 5-10 minute. Apoi se lasa la scurs sau ii presati intre maini pentru a scoate apa.
Separat cartoful se da pe razatoarea mica.
Intr-un vas punem dovleceii si cartoful peste care adaugam branza sfaramitata, oul, mararul, nuscosara rasa si faina.
Se amesteca totul dupa care se fac forme de chifelute si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la 165 C si sunt gata cand sunt rumenite pe ambele parti.