- 170 g unt
- 350 ml iaurt
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 ou cu care se unge placinta
Ingrediente compozitie:
- 500 g spanac decongelat
- 150 g ceapa verde
- 3 legaturi de marar
- 2 oua mari
- 250 g branza de capra/oaie
- 1 vf. de cutit de nucsoara rasa
- 1 vf. de cutit de piper macinat
- 30 ml ulei de masline
Pentru aluat urmariti instructiunile de aici.
Ceapa si mararul se toaca marunt.
Spanacul se stoarce de apa si se caleste impreuna cu ceapa si mararul timp de 7-8 minute. Zeama care ramane in tigaie se indeparteaza.
Peste spanacul racit se adauga branza razuita, oul batut, uleiul de masline, piperul si nucsoara si se amesteca bine. Sarea aditionala nu este necesara, in mod obisnuit telemeaua este suficient de sarata.
Aluatul se intinde pana la grosimea de 4 mm si se transfera intr-un vas cu fundul detasabil, tapetat cu foaie de copt si uns cu unt pe margini. Compozitia se toarna in vas si se imprastie cu o spatula. Surplusul de aluat este decupat de pe margini si intins cu facaletul intr-un disc cu care se acopera compozitia.
Cel de-al doilea ou se bate bine si se intinde cu o pensula pe deasupra placintei pentru a-i oferi o culoare aurie in urma coacerii.
Totul se tine la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 40-50 de minute, timp in care aluatul ar trebui sa capete o culoare frumoasa, maroniu-aurie.
Placinta se tine la frigider peste noapte si se taie a doua zi.