
tarta cu rosii Cherry
timp de pregatire: 20 minute
timp de coacere: 20 minute
Ingrediente:
aluat
- 400 grame faina
- 330 grame iaurt
- 3 bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
umplutura
- cimbru dupa gust
- busuioc dupa gust
- oregano dupa gust
- 3 catei usturoi
- 600 grame rosii Cherry
- 100 grame branza de capra
Sfaturi:
Nu este necesar ca aluatul pentru aceasta tarta sa dezvolte foarte mult gluten prin framantare deoarece se doreste o textura finala pufos-crocanta.
Instructiuni:
Intr-un bol de dimensiuni mari se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Ulterior, se incorporeaza iaurtul pana cand aluatul se ia de pe marginile bolului si poate fi modelat.
Rosiile cherry se pun intregi intr-o tigaie incinsa si se soteaza timp de 2 minute. Dupa care, se adauga usturoiul si ierburile uscate si se lasa pe foc inca 1-2 minute pentru a se imbina aromele.
Aluatul se intinde ca o foaie de placinta si se pune deasupra tigaii. Se perforeaza in cateva locuri pentru ca aburul emanat de rosii sa poata iesi.
Se baga la cuptorul incins la 200C timp de 10-12 minute.
Tarta se scoate din cuptor cand s-a rumenit aluatul si se rastoarna pe un platou. Pe deasupra se razuieste branza de capra si se orneaza cu frunze proaspete de busuioc.