Supa crema de conopida

timp de pregatire: 15 minute timp de gatit: 30 minute Ingrediente: - 100 g ceapa tocata - 30 g unt - 150 g morcov razuit - 3 catei medii de usturoi - 400 g conopida - 1 litru supa de pui - 250 ml smantana 15% - sare - 2 fruze de dafin - un praf de nuscoara Instructiuni: Se caleste ceapa in unt si in putin ulei de masline la foc mediu. Cand ceapa a devenit sticloasa (3 minute) se adauga usturoiul si se mai lasa inca un minut sau doua. Morcovii se pun la sotat langa ceapa si usturoi timp de 2-3 minute sau pana cand incep sa se inmoaie. Conopida, foile de dafin si supa se adauga in acelasi timp. Zeama ar trebui sa acopere cu putin ingredientele solide. Se fierbe totul timp de 20 de minute. Cand conopida este fiarta se opreste focul si se blenduieste continutul vasului cu un blander de mana pana cand supa va avea o textura fina. La final se adauga si smantana pentru oferi cremei de conopida textura matasoasa si un plus de savoare. Se potriveste gustul cu sare si piper si putina nucsoara macinata. Cateva florete mici de conopida pot fi adaugate la sfarsit. Ele vor fi patrunse de caldura dar isi vor pastra intacta textura de conopida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *