- 450 g dovleac
- 100 g ceapa
- 3 catei de usturoi
- 120 g telina taiata cubulete
- 120 g pastarnac taiat cubulete
- 120 g morcov taiat cubulete
- 1.2 l supa de pui
- 100 ml lapte
- 2-3 linguri de zeama de lamaie
- 2 vf de cutit de ghimbir macinat
- 1 vb de cutit de nucsoara macinata
Dovleacul se taie in bucati si se baga in cuptorul incins la 170 de grade timp de aproximativ 45 min. Dupa ce se inmoaie suficient pentru a putea fi pasat, se scoate din cuptor.
Ceapa tocata se caleste la foc mic, dupa 4-5 minute se adauga si usturoiul iar oala se mai tine pe foc inca 2-3 minute.
Radacinoasele se arunca in oala si se soteaza 10-12 minute, timp in care sunt amestecate de cateva ori.
Dovleacul se adauga si el in oala iar supa de pui se toarna peste toate legumele si se lasa sa dea intr-un clocot.
Tot amestecul se paseaza folosind blender-ul de mana pana cand se obtine o consistenta fina.
Condimentele si laptele se adauga si ele in supa si se amesteca viguros.
Zeama de lamaie se adauga in ultima instanta, tot atunci se asezoneaza cu sare si piper.